Αθήνα 7.2.2013, 22:12
Hμερίδα με θέμα: "Παρθένο Ελαιόλαδο και Ελληνική Γαστρονομία" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Η ημερίδα απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, σπουδαστές - φοιτητές και αποφοίτους άλλων τμημάτων συναφών με την επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων και τη διατροφή, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, επαγγελματίες της εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων. Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του Omega Project (Omega=Olive Oil and Mediterranean Molecular Gastronomy) που χρηματοδοτείται από το Διεθνή Οργανισμό Ελαίας (International Olive Council, IOC), με συντονιστή τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νάπολης, Raffaele Sacchi. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει: 1. Διαλέξεις από προσκεκλημένους ομιλητές, σχετικές με την ιστορία, διατροφική αξία, οφέλη για την υγεία και χρήσεις του παρθένου ελαιολάδου. 2. Παρασκευή σνακ με βάση το παρθένο ελαιόλαδο και προϊόντα της ελληνικής γης, με παράλληλη καταγραφή των διατροφικών και ωφέλιμων για την υγεία ιδιοτήτων τους, τα οποία στη συνέχεια θα γευθούν οι παρευρισκόμενοι. 3. Τρία workshops τα οποία θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και θα πραγματεύονται: (α) το ελαιόλαδο ως έλαιο τηγανίσματος, (β) νέα προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο (γαλακτώματα και gourmet ελαιόλαδα), (γ) το μάρκετινγκ του παρθένου ελαιολάδου. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε όσους την παρακολουθήσουν θα χορηγηθούν σχετικές βεβαιώσεις. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο proffice@hua.gr. Πληροφορίες παρέχει το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Χαροκόπου 89, Γραφείο 302, τηλ.: + 30 210-9549116, e-mail: career@hua.gr.
|