Αθήνα 8.3.2013, 15:32
Η αξία των προβιοτικών τροφίμων στον τομέα της διατροφής, αποτυπώνεται διεθνώς με την αυξημένη ζήτησή τους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η κατανάλωση του ελληνικού τύπου γιαουρτιού στις ΗΠΑ τετραπλασιάζεται κάθε χρόνο.
Με πρωτοβουλία του υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη, τo υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Προβιοτικά Τρόφιμα».
Η Ημερίδα θα διξαχθεί στο πλαίσιο της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού «Detrop 2013», στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στην Αίθουσα «Ολυμπιάς».
Στην Ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Τσαυτάρης, ο οποίος θα αναδείξει με την ομιλία του την αξία της Μεταγονιδιωματικής επιστήμης και την αξιοποίησή της στον τομέα των τροφίμων, "καθώς μπορεί να προσδώσει νέα αξία σε παραδοσιακά προϊόντα, όπως είναι το γιαούρτι, τα τουρσιά και τα αλλαντικά, τα λεγόμενα προβιοτικά τρόφιμα".
Στην Ημερίδα θα παραστεί και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γενικός Διευθυντής της International Probiotics Association Ιωάννης Μισόπουλος, ο Πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Αθανάσιος Ντινόπουλος, ο Διευθυντής του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ Ευάγγελος Σουφλερός και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπυρίδων Μάμαλης.
Θα ακολουθήσουν ομιλίες από επιστήμονες, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις σύγχρονες τάσεις που διαμορφώνονται στον τομέα της έρευνας και της παραγωγής προβιοτικών τροφίμων.
Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα βραβευτούν τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τρεις διαφορετικούς τομείς προβιοτικών τροφίμων (γαλακτοκομικά, αλλαντικά, τουρσιά), καθώς και ερευνητές στον τομέα των προβιοτικών.
|