Αθήνα 8.4.2013, 18:23
To DEREE (The American College of Greece) και οι Εκδόσεις Ίκαρος διοργανώνουν ακαδημαϊκή ημερίδα με θέμα «Sublime Food: The Poetics and Realities of Gastronomy», με αφορμή την έκδοση από τον Ίκαρο της μελέτης «H Νέα Ελληνική Κουζίνα» του Δρ. Αλβέρτου Αρούχ (Επίκουρος), ένα κριτικό και μελετητή της ελληνικής γαστρονομίας, ομότιμος καθηγητής του DEREE, όπου δίδαξε για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες. Η γαστρονομία είναι ένα από τα βασικά συστατικά ενός πολιτισμού και η ημερίδα, στην οποία θα συμμετάσχουν καθηγητές του DEREE από διαφορετικά γνωστικά πεδία, θα εξετάσει το θέμα της γαστρονομίας από διαφορετικές οπτικές γωνίες: - New Greek Cuisine Cooks Up Greekness – Dr. Albert Arouh, συγγραφέας και κριτικός γαστρονομίας, oμότιμος καθηγητής DEREE - The American College of Greece - Food: The Global Plate - Dr. Gregory Katsas, καθηγητής Κοινωνιολογίας - You Eat What You Are - Dr. Simos Magliveras, καθηγητής Ανθρωπολογίας - In Vino Poetica Veritas - Dr. Haris Vlavianos, ποιητής, καθηγητής Ιστορίας και Πολιτικών Επιστημών - An Art Lawful as Eating: Feasting in Shakespeare - Dr. Anastasia Logotheti, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας - Of Feeding and Being Fed: Women Chefs in Food Films - Dr. Melenia Arouh, καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Επικοινωνίας
Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, 6 μμ έως 9 μμ, στο DEREΕ, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, τηλ. κρατήσεων: 210-6009800 εσωτ. 1109. Οι παρουσιάσεις θα είναι στην Αγγλική γλώσσα και η είσοδος ελεύθερη κατόπιν κράτησης.
|