Proslipsis.gr | Αθήνα 06.09.2022, 13:00 «Εθνική Ερευνητική Υποδομή FoodOmicsGR_RI: Ενδελεχής χαρακτηρισμός και ανάδειξη της αλυσίδας αξίας των Ελληνικών τροφίμων» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνεται από τη διεπιστημονική ομάδα BIOMIC_AUTh του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 12:00 με 18:00, στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) του ΑΠΘ, στη Θέρμη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου FoodOmicsGR_RI, των τεχνολογιών της ερευνητικής υποδομής αλλά και των μεγάλων δυνατοτήτων συνέργειας με ερευνητικούς φορείς, εργαστήρια και επιχειρήσεις ιδιωτικές και δημόσιες. Στο έργο συμμετέχουν οκτώ ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (συντονιστής του έργου), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Περισσότερες πληροφορίες για την Εθνική Ερευνητική Υποδομή FoodOmicsGR_RI: http://www.foodomics.gr
ΠΙΝΑΚΑΣ Το Πρόγραμμα
12:10 – 12:50 Παρουσίαση Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής 12:50 – 13:50 : FoodOmicsGR και Τρόφιμα. Τι μπορεί να προσφέρει η Ερευνητική Υποδομή προσφέρει στη βιομηχανία τροφίμων και Διατροφής. Δυναμικό και εφαρμογές 14:00 – 14:25 : FoodOmicsGR και Διατροφή/Ευεξία/Υγεία. 14:25 – 14:35 : FoodOmicsGR. Βάση δεδομένων FoodOmicsGR. 14:35 – 15:25 Διάλειμμα, ελαφρύ γεύμα και παρουσίαση Poster 15:25 – 16:25: Ο δρόμος των τροφίμων του μέλλοντος. Ασφάλεια, Νέα Τρόφιμα, Καινοτομία 16:00 – 17:00 Ερωτήσεις- Ανοιχτή Συζήτηση
|