Αθήνα 7.10.2006, 12:45 Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Πληροφορική οργανώνει το ομώνυμο Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε απόφοιτους επιστήμης των Η/Υ ΑΕΙ ή ΤΕΙ, αποφοίτους ελληνικών ή ξένων τμημάτων Σχολών Διοικητικών ή Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικών Σχολών, και Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 15 μήνες, και θα εισαχθούν 40 φοιτητές
Οι απόφοιτοι τμημάτων Πανεπιστημιακού τομέα Πληροφορικής όπως και αντίστοιχων τμημάτων Επιστήμης των Η/Υ, Μηχανικών Η/Υ κ.λπ. με βαθμό πτυχίου μεγαλύτερο ή ίσο του 6,5 δεν συμμετέχουν σε εξετάσεις προεπιλογής αλλά καλούνται απευθείας σε συνέντευξη ενώπιον της Επιτροπής. Αντίθετα οι απόφοιτοι των παραπάνω τμημάτων με βαθμό πτυχίου μικρότερο απο 6,5, οι απόφοιτοι ΤΕΙ, καθώς και οι απόφοιτοι άλλων τμημάτων και αντιστοίχων της αλλοδαπής, συμμετέχουν σε εξετάσεις προεπιλογής που βασίζονται σε ερωτήσεις πολαπλών επιλογών. Οι επιτυχόντες καλούνται σε συνέντευξη ενωπίον της Επιτροπής. Η γραπτή δοκιμασία είναι διάρκειας 3 ωρών και καλύπτει τα αντικείμενα: Λειτουργικά συστήματα και δίκτυα υπολογιστών, πληροφοριακά συστήματα και σχεδιασμός βάσεων δεδομένων, τεχνολογία λογισμικού. Σε ένα αριθμό φοιτητών είναι δυνατή η χορήγηση υποτροφίας.
Οι συνεντεύξεις και η γραπτή δοκιμασία θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ενώ τα μαθήματα θα αρχίσουν τον Οκτώβριο.
Οι ενδιαφερόμενοι καλλούνται να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά απο 2 Μαιού εώς 31 Μαίου: Αίτηση σε ειδικό έντυπο, μια φωτογραφία, επικυρωμένα αντίγραφα πτυχίων με αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών, δυο συστατικές επιστολές σε ειδικό έντυπο, αποδεικτικά αγγλικής.
Για έντυπα αιτήσεων, συστατικών επιστολών, την ύλη των εξετάσεων καθώς και το συμπληρωματικό πληροφοριακό υλικό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Γραμματεία του Τμήματος Μεταπτυχιακών σπουδών, Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος 33, 7ος όροφος, Δευτέρα και Τετάρτη 12.00 – 14.00, και Παρασκεύη 11.00- 13.00, τηλ: 210-8203642. Πληροφορίες υπάρχουν επίσης στην δεύθυνση www.aueb.gr/MSCIS.
|