Αθήνα 27.9.2010, 19:12
Στη σύνταξη ευρετηρίου τεχνικών όρων προχωρεί ο ΕΦΕΤ καθώς, μέσω της συμμετοχής του στη διαμόρφωση της νομοθεσίας και της εκπροσώπησης σε επιστημονικά διεθνή όργανα, διαπιστώνει την ανάγκη υιοθέτησης κοινής γλώσσας στην απόδοση αγγλικών τεχνικών και επιστημονικών όρων.
Προσχέδιο του ευρετηρίου αυτού είχε δοθεί για σχολιασμό στις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές, τις επιχειρήσεις τροφίμων, την πανεπιστημιακή κοινότητα και τις ενώσεις καταναλωτών.
Σκοπός είναι το ευρετήριο αυτό να αποτελέσει ένα δυναμικό εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ του ΕΦΕΤ και των εταίρων του σε τεχνικά και επιστημονικά θέματα, που θα επικαιροποιείται συνεχώς, προσαρμοζόμενο στις νέες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας τροφίμων.
Από σήμερα και έως τις 22 Οκτωβρίου το σχέδιο του ευρετηρίου τίθεται σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση. Παρατίθενται οι αγγλικοί όροι με προτεινόμενες μεταφράσεις και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν σχόλια στον ΕΦΕΤ σχετικά με ποια μετάφραση αποδίδει καλύτερα τον αγγλικό όρο και τους νέους όρους που θεωρούν ότι πρέπει να προστεθούν.
Τα σχόλια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα αποστείλουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dae@efet.gr έως την 22α Οκτωβρίου 2010. Τα πλήρη στοιχεία της διαβούλευσης, καθώς και το σχετικό ευρετήριο, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα πληροφορίες - δημόσια διαβούλευση - νέες ρυθμίσεις - κείμενα εργασίας, στο site του ΕΦΕΤ www.efet.gr.
|