Αθήνα 17.2.2010, 17:34
Εθνική Επιτροπή Μεσογειακής-Ελληνικής Διατροφής συγκροτήθηκε με απόφαση της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέχεια της Διυπουργικής Σύσκεψης, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, με θέμα την προώθηση της Μεσογειακής - Ελληνικής Διατροφής.
Έργο της Επιτροπής είναι να προτείνει μέτρα, πιλοτικές εφαρμογές και συνδυασμένες πολιτικές για τη συνεχή και μακροχρόνια προώθηση της ελληνικής διατροφής ως μέσο για: - Την προαγωγή της υγείας του ελληνικού πληθυσμού με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. - Την ανάδειξη και υποστήριξη της ταυτότητας της ελληνικής διατροφής και τοπικής κουζίνας και των αντίστοιχων τοπικών και περιφερειακών αγορών. - Την οικονομική υποστήριξη των αγροτών και της ελληνικής οικογένειας με την τόνωση, ανάμεσα στα άλλα, και του αγροτοτουρισμού. - Την ενίσχυση της «ταυτότητας» της Ελλάδας στο εξωτερικό. - Την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης σε θέματα αγροτικής παραγωγής και διατροφής. - Την ενημέρωση και ενθάρρυνση της « στροφής» της νέας γενιάς και των νέων παραγωγών σε παραδοσιακά και υγιεινά ελληνικά προϊόντα διατροφής.
Η σύνθεση της Εθνικής Επιτροπής Μεσογειακής-Ελληνικής Διατροφής έχει ως εξής: Πρόεδρος: Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Μέλη: Αναστασία Φωτεινέα-Πανταζοπούλου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Μελαγιάννη, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Χρυσούλα Θεοδωρίδου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πελαγία Αδαλή, εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαρικαίτη Πολυτοπούλου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Γεώργιος Κλειδωνάς, εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
|